Δευτέρα 24 Οκτωβρίου 2011

Γητευτής άγριων αλόγων

Με αγάπη, σεβασμό και υπομονή φροντίζει και εκπαιδεύει θεσσαλικά άτια. Τον ξεχωριστό τρόπο βαδίσματός τους, πλάγιο βαδιστές(το αραβάνι), τα άλλα άλογα χρειάζονται χρόνια για να τον μάθουν.
«Τα συγκεκριμένα άλογα, 3 και 10 ετών, είχαν διωχθεί από τον αρχηγό της αγέλης τους και ζούσαν ελεύθερα στον Όλυμπο. Πολλοί είναι οι επιτήδειοι που τα πιάνουν και τα πηγαίνουν στην Ιταλία ή αλλού για να τα εκμεταλλευτούν. Εμείς τα πήραμε, για να προστατέψουμε τη ράτσα, και αρχίσαμε να τα εκπαιδεύουμε, με αποτέλεσμα το ένα εξ αυτών -το μεγαλύτερο- να καταφέρουμε να το ιππεύσουμε, ενώ το μικρότερο το πλησιάσαμε και του μάθαμε να κάνει κινήσεις και να πηδάει εμπόδια.

Να μας δεχτεί»
Δεν μας ενδιαφέρει η καταπόνηση του αλόγου για επαγγελματικούς λόγους, γι αυτό και περιμένουμε μόνο του να... ξεθαρρέψει και να μας δεχτεί. Αυτό το επιτυγχάνουμε με αγάπη, σεβασμό και υπομονή.

Το ιδανικότερο είναι όταν αυτά τα άλογα τα ιππεύουν μικρά παιδιά. Αλλωστε αυτός είναι και ο δικός μου στόχος: η προσέγγιση παιδιού και αλόγου. Αυτά είναι το μέλλον.



Συμβουλή:

Τα πουλάρια πρέπει να ξεκινούν το αντιπαρασιτικό τους πρόγραμμα από την ηλικία των 6 εβδομάδων και μετά να ακολουθείται κάθε 2 μήνες.
Η πρώτη δόση να είναι με IVERMECTIN. Τα πουλάρια από 1ο έτους ξεκινούν το αντιπαρασιτικό πρόγραμμα που αντιστοιχεί και στα ενήλικα άλογα.
Ο εμβολιασμός των πουλαριών πρέπει να γίνεται από την ηλικία των 3ων - 6 μηνών.
Εάν η έγκυος φοράδα εμβολιαστεί και αποπαρασιτωθει 30-40 ημέρες πριν την γέννα, τότε είναι σαν να εμβολιάζουμε και αποπαρασιτώνουμε και το πουλάρι.
Να συμβουλεύεστε πάντα τον ΚΤΗΝΙΑΤΡΟ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου